body-tite-iasi
{

Toxina botulinica tip A

Toxina botulinica tip A este o neurotoxina ce inhiba eliberarea de acetilcolina la nivelul jonctiunii neuro-musculare, determinand o paralizie functionala sau o slabiciune musculara tranzitorie, efectul fiind de corectare a ridurilor dinamice datorita blocarii temporare a contractiei musculare.

Procedura este foarte utilizata in medicina estetica datorita efectelor favorabile si usurintei administrarii; riscurile de aparitie a complicatiilor sunt minime, in conditiile in care procedura se efectueaza corect (mici echimoze, edem si roseata usoara la locul injectarii).

Pe langa corectia ridurilor, Toxina botulinica se utilizeaza in tratamentul hiperhidrozei fiind o procedura eficienta, ce imbunatateste semnificativ calitatea vietii pacientilor cu aceste afectiuni.
Injectarea este nedureroasa, nu lasa semne, efectele fiind vizibile dupa 4-7 zile avand un maxim la 14 zile.

Dozele si schema de injectare sunt stabilite de medic in functie de aspectul fetei , varsta pacientului. Durata efectului clinic variaza intre 4 si 6 luni.
Injectarea de toxina botulinica se asociaza frecvent cu injectarea de acid hialuronic, PRP, sau cu alte proceduri dermato-cosmetice.